GoCrackIt

Quiz 9 Design Thinking Questions and Answers

Question No 1

1. Design Thinking is:

  • Thinking about design
  • Designing ways in which people think
  • Asking users to solve problems
  • Defining, framing and solving problems from users' perspectives

Answer : Defining, framing and solving problems from users' perspectives

Design Thinking is a way to frame and solve problems from users' perspectives. Learn more about power of design thinking here

Question No 2

2. What are the steps of Design Thinking Process?

  • Understand > Draw > Ideate > Create > Test
  • Empathise > Define > Ideate > Prototype > Test
  • Empathise > Design > Implement > Produce > Test
  • Understand > Define > Ideate > Produce > Try

Answer: Empathise > Define > Ideate > Prototype > Test

Design Thinking starts from empathizing, since it is a human centred process.

Question No 3

3. Design Thinking is a Linear Process. True or False?

  • True
  • False

Answer: False

Design Thinking practitioners like to call it more of a chaotic process. It is iterative in nature.

Question No 4

4. A college is redesigning it website. Current students are the main users of the website. Which one of the below elements should definitely be on the website?

  • College rules and regulations
  • Information on faculty members
  • Information about courses
  • Alumni details

Answer : Information about courses

Since the users are current students, for them knowing about courses is the most important thing. Hence, this information should definitely be there on the website's front page.

Question No 5

5. Aravind Eye Care System (AECS), an Indian eye care provider for millions of low income people has been using design thinking in its approach since a long time. Which of the below statements are examples of design thinking at AECS?

  • AECS provides buses from remote locations to the AEC centre to provide transportation to its users, the poor people as they can't afford these
  • AECS has developed a manufacturing facility which enables providing lenses at a fraction of cost than the market price
  • AECS has been using telemedicine trucks to enable expert advice of doctors at hospital
  • All of the above

Answer: All of the above

AECS is a wonderful example of design thinking at best. All of the above statements are correct.

Question No 6

6. Which of the below firm is associated the most with Design Thinking?

  • Ikea
  • Ideo
  • Idea
  • Ikei

Answer: Ideo

Ideo has pioneered Design Thinking. Read more here

Question No 7

7. Design Thinking typically helps in _______

  • Innovation
  • Data analytics
  • Financial planning
  • Operational efficiency

Answer: Innovation

Design Thinking typically helps with innovation. There are several other tools and methodologies for the other three.

Question No 8

8. One needs to have professional training in design to become a design thinker. True or False?

  • True
  • False

Answer: False

Design Thinking can be learnt by doing. One does not need professional training for that. Lot of practice and right mentors can help.

Question No 9

9. Which of the following well known consulting firms are offering Design Thinking as a solution?

  • McKinsey & Co
  • BCG
  • Bain & Co
  • All of above

Answer: All of above

Large strategy consulting firms such as all of the above have figured out that organizations do need to think out of the box to be competitive and grow. Hence, Design Thinking is one of the solutions in their tool kit.

Question No 10

10. Which of the below is incorrect?

  • PepsiCo has turned Design Thinking into its strategy
  • GE Healthcare has built a MR scanner for children using Design Thinking
  • AirBnB avoided bankruptcy and turned profitable using Design Thinking
  • Google has a 3 step process to bring about new innovations
  • All of the above are correct

All of the above are correct

Several large companies have used Design Thinking to survive, become better and stay ahead of the competition