GoCrackIt

Quiz 7 Business Analytics and Intelligence Questions and Answers

Question No 1

1. What are the different methods used for Business Analytics?

  • Descriptive Analytics
  • Predictive Analytics
  • Prescriptive Analytics
  • All of the above

Answer : All of the above

Business Analytics is interaction of Business with Data Science and Technology to achieve better business results. It uses all three techniques amongst others.

Question No 2

2. Which of the following are widely used Business Intelligence Tools?

  • Tableau
  • Microsoft Power BI
  • DataPine
  • Oracle BI
  • All of the above

Answer: All of the above

All of the above and then there are several more such as SAP BI, Zoho Analytics amongst others.

Question No 3

3. A bank has the marital status for its thousands of customers. Customer is either Unmarried, Married or Divorced. Which of the following would be useful for analysis of this data?

  • Mean
  • Mode
  • Median
  • Standard Deviation

Answer: Mode

Mode would be useful, since the data is qualitative in nature. Mode would enable to find the frequency of occurrence of each marital status for the given data. Mean, median and standard deviation are not useful for this kind of data.

Question No 4

4. Which of the following sampling methods is not a probabilistic sampling method?

  • Random Sampling
  • Stratified Sampling
  • Cluster Sampling
  • Convenience Sampling

Answer : Convenience Sampling

Convenience Sampling is a non-probabilistic sampling method, while the other three are probabilistic sampling methods.

Question No 5

5. Which of the below methods would you recommend to predict the demand for spare parts of machinery?

  • Moving Averages Method
  • Single Exponential Smoothing Method
  • Croston's Method
  • Winter-Holt's Method

Answer: Croston's Method

Demand for spare parts in intermittent. Croston had developed a method for predicting intermittent demands.

Question No 6

6. Which of the following statement is correct?

  • Swiggy uses embedding to enable searching similar restaurants to those which are not available
  • Swiggy operates 2-way hyperlocal marketplace model
  • Swiggy uses Geohash to locate correct address of customer
  • Swiggy's Data Science Platform can provide costing at a feature level

Answer: Swiggy uses embedding to enable searching similar restaurants to those which are not available

Swiggy and similar ecommerce companies have made tremendous investments and advancements in Business Analytics, AI and ML.

Question No 7

7. Choose the odd one

  • Box Plot
  • Violin Plot
  • Carpet Plot

Answer: Carpet Plot

Read more here

Question No 8

8. In which year was Python released?

  • 2008
  • 2000
  • 1991
  • 1973

Answer: 1991

1991. Read more here

Question No 9

9. How did Customer Obsession Ticket Assistant (COTA) help Uber?

  • Improved vehicle availability for customer
  • Improved agents' speed and accuracy, when responding to customer's ticket
  • Improved speed and accuracy for customers to avail vehicles
  • Improved overall availability of app

Answer: Improved agents' speed and accuracy, when responding to customer's ticket

COTA was designed to improve the agents' speed and accuracy while responding to customers' tickets.

Question No 10

10. What are the actionable features of Predictive Analysis for Google Analytics?

  • Funnel Analysis
  • Smart Lists and Smart Goals
  • User Explorer
  • Site Speed

Answer: Smart Lists and Smart Goals

Google Analytics enables you by providing smart lists and smart goals.