GoCrackIt

Quiz 5 Questions and Answers

Question No 1

1. The social media comments of a successful horror movie were analyzed using Sentiment Analysis and we obtained negative sentiment, inspite of movie being enjoyed by people. What could be the reason?

  • People gave incorrect comments
  • People gave bad reviews, but had watched the movie anyways
  • Comments got classified as negative due to words related to horror movie such as horror, evil, terror
  • All of the above

Answer : Comments got classified as negative due to words related to horror movie such as horror, evil, terror

In Sentiment Analysis is words or phrases are compared to specified dictionary, which indicates the writer's (consumer's) sentiment as positive, negative or neutral. Typically, horror, evil, bad etc are in the negative bucket. Hence on standard libraries, the sentiment came negative even though the movie was hit.

Question No 2

2. Which skill is Alexa using to learn new languages?

  • Watch your words
  • Cleo
  • Translated
  • Linguo

Answer: Cleo

Amazon is using the Cleo skill to learn new languages through users. It has so far started learning 150+ languages.

Question No 3

3. Which product did Walmart stock up during Hurricane Frances in 2004?

  • Milk powder
  • Plastic sheets
  • Chocolates
  • Strawberry Pop-Tarts

Answer: Strawberry Pop-Tarts

Walmart's data driven analysis found out that the sales of Strawberry Pop-tarts was almost 7 times more in pre-hurricane period than normal times. They also found that beer is most selling item on one day prior to hurricane.

Question No 4

4. What capabilities of Danamica enabled its US$10 mn acquisition?

  • Ability to analyse data related to pricing and make changes with more than 97% accuracy across millions of prices in a day
  • Ability to analyse millions of potential customers payment capabilities based on social media and improve revenues by 45%
  • Ability to analyse to thousands of rental properties and increase their revenue potential by 75%
  • Ability to provide choices to customers based on their previous activities with 98% accuracy

Answer : Ability to analyse data related to pricing and make changes with more than 97% accuracy across millions of prices in a day

Oyo acquired Danamica for its ability to do dynamic pricing for its rooms across the world. Danamica's algorithm can analyse 144,000 data points every hour and makes 60 Million price changes everyday with a prediction rate of more than 97%. The details are here

Question No 5

5. Which technologies is Google using to help speech impaired people?

  • Speech, Tacotron, VoiceBuild
  • WaveNet ,FastPair Tacotron
  • WaveNet, WaveRNN and Tacotron
  • VoiceBuild, FastPair

Answer: WaveNet, WaveRNN and Tacotron

Google's Deepmind is trying to help speech impaired with its technogies of Wavenet, WaveRNN and Tacotron.

Question No 6

6. What are the algorithms used for BigBasket's recommendation engine?

  • FP Growth, Affinity Analysis Growth, Collaborative Filtering
  • FP Growth, Clustering, Classification
  • Markov-Chain, Clustering, FP Growth
  • Collaborative Filtering, Classification, Affinity Analysis Growth

Answer: FP Growth, Affinity Analysis Growth, Collaborative Filtering

BigBasket is investing in its recommendation engine to provide a smart basket to customers

Question No 7

7. In the city police, women police officers complained about discrimination during promotion and this became the headline in newspapers. The police force had total of 960 male officers and 240 female officers. 288 male and while only 36 female officers got promoted. One of the famous statistician proved this claim by calculating the probability of promotion, given that the officer is female is lower than when the officer is male. Which method could he have used?

  • Binomial probability
  • Continuous probability
  • Conditional probability
  • Random probability

Answer: Conditional probability

We need to calculate the probability of promotion given that the officer is a man or woman. The statistician used conditional probability and hence proved that the women officers claims are true. You can learn how this is solved here

Question No 8

8. What percentage of Amazon's sales are due to its recommendation system?

  • 10 to 25%
  • 26 to 50%
  • 51 to 75 %
  • 76 to 100%

Answer: 26 to 50%

Personalized messaging is key to draw customer's attention. Amazon's recommendation engine does that. Read more in this article

Question No 9

9. Which of the following statements are correct?

Egg
  • First image is Type 1 error, Second image is Type 3 error
  • First image is Type 2 error, Second image is Type 1 error
  • First image is Type 1 error, Second image is Type 2 error
  • None of the above are correct

Answer: First image is Type 1 error, Second image is Type 2 error

This is a classic example of Type 1 and Type 2 errors.

Question No 10

10. What percentage of revenues of Netflix come from its recommendation engine?

  • 80%
  • 10%
  • 45%
  • 95%

Answer: Both of above

Netflix earns around 80% of its revenues from its recommendation engine. With an information and content overload, recommendation engine has become very important! Read about Netflix recommendation engine here