GoCrackIt

Quiz 10 Facebook Marketing Questions and Answers

Question No 1

1. Which of the below are three audience selection tools in Facebook?

  • Target Audiences, Critical Audiences, Lookalike Audiences
  • Core Audiences, Custom Audiences, Lookalike Audiences
  • Custom Audiences, Lookalike Audiences, Group Audiences
  • Target Audiences, Core Audiences, Customer Audiences

Answer : Core Audiences, Custom Audiences, Lookalike Audiences

It is very important to target the ads to right audiences. Facebook provides Core, Custom and Lookalike Audience selection tools.

Question No 2

2. What is Facebook Attribution?

  • It enables measuring impact of Facebook Ads
  • It enables measuring effectiveness of ads across publishers, devices and channels
  • It enables measuring effectiveness of offline events
  • It enables attributing revenues to Facebook Ads across devices

Answer: It enables measuring effectiveness of ads across publishers, devices and channels

Facebook has built a product which will help advertisers to solve the quintessential problem of attributing impact of ads! It takes into account all of your advertising activities.

Question No 3

3. _____ people across the world are connected to a small business through Facebook.

  • 1.6 Bn
  • 2.0 Bn
  • 3.0 Bn
  • More than 5 Bn

Answer: 1.6 Bn

As per Facebook, 1.6 Bn people are connected to small businesses through Facebook. Thats a good number to start marketing with !

Question No 4

4. Which of the following is not a type of ad on Facebook?

  • Messenger
  • Stories
  • Playables
  • Brands

Answer : Brands

Facebook has multiple ad formats to suit each type of business. Each allows conveying in message suitable to the business and audience.

Question No 5

5. How did Zynga improve its Day1 yields by 33%?

  • Zynga reduced its ad campaigns from 40 to 15 by working with Facebook Marketing Science team
  • Zynga could provide better signals to Facebook Auction, which enabled better promotion of ads
  • Zynga could use Facebook's algorithms better dues to ad consolidation
  • All of the above

Answer: All of the above

This is a case of account simplification. While Facebook Marketing can enable super - targeted ads, sometimes its better to simplify all accounts.

Question No 6

6. Which of the below is not one of the Facebook's Ad Principles?

  • People have control over ads they see
  • Advertising should be transparent
  • Advertising on Facebook should be consistent
  • Advertising should empower big and small business

Answer: Advertising on Facebook should be consistent

Facebook actually keeps changing its advertising. Read more about Facebook's Ad Principles here

Question No 7

7. In case your ad is served to a fake account, what happens?

  • Nothing much can be done. Its a cost we have to bear!
  • If we can find out the account, we can inform Facebook
  • Facebook will remove the impression to the fake account from billing
  • Facebook will reimburse the amount our account

Answer: Facebook will remove the impression to the fake account from billing

Its quite difficult to determine where your ad has been served. Facebook tries to remove fake accounts. Even if the ad gets delivered to fake account, Facebook will remove that impression from billing

Question No 8

8. As a marketeer, how would you control the ads shown on Facebook?

  • Using inventory filter, publisher list and block list options
  • Using publisher delivery report
  • Using Audiences and Attribution
  • Using Ad Principles

Answer: Using inventory filter, publisher list and block list options

It is very important to ensure that your ads are served correctly.

Question No 9

9. What is the advantage of a Slideshow Ad over Video Ad?

  • It is better liked by audience
  • It consumes 5 times less data
  • It tells the story in a better way
  • It does not feel like an ad

Answer: It consumes 5 times less data

Slideshow ad is a good compromise between pictures and videos. You can make these at a fraction of a cost and it consumes 5 times less data for your users!

Question No 10

10. What does the blue tick in the below pic indicate?

  • The business page is ready to accept communication
  • The business page is active
  • The business page is verified
  • The business page is authentic

The business page is verified

Only certain business, public figures, celebrities and brands can get this verified tag