GoCrackIt

Marketing Automation Quiz Questions And Answers

Question No 1

1. Which of these terms are not associated with marketing automation?

  • Progressive profiling
  • Dynamic content
  • Automatic audit
  • Lead scoring

Answer: Automatic audit

Question No 2

2. According to The 2020 Gartner Magic Quadrant for Multichannel Marketing Hubs, which of these vendors fall do not fall in the ‘Leaders’ category?

  • Adobe
  • Salesforce
  • SAP
  • Pegasystems

Answer: Pegasystems

Question No 3

3. Social media activities cannot be automated.

  • True
  • False

Answer: False

Question No 4

4. What is a dynamic list?

  • A list of users who dynamically chose which email subscription to chose from.
  • A list of users created from an existing list that meet specific criteria.
  • A list of users who purchased inconsistently from the business.
  • A list of users who do not engage with the business for a specified time.

Answer: A list of users created from an existing list that meet specific criteria.

Question No 5

5. What does ‘trigger’ refer to in marketing automation?

  • The insights that lead sales teams to call a hot lead.
  • The action taken that results in a new activity by the martech platform.
  • The act of making a card payment while making a purchase.
  • The name for a lead that is most likely to convert to a customer.

Answer: The action taken that results in a new activity by the martech platform.

Question No 6

6. According to Scott Brinker’s Marketing Technology Landscape Supergraphic (2020), how many martech solutions are there in the market?

  • 8000
  • 7500
  • 9500
  • 6000

Answer: 8000

Question No 7

7. A drip campaign is a generic term for:

  • A sequence of emails
  • A sequence of social posts
  • A monthly paid advertising campaign
  • Series of blogs around a specific content campaign

Answer: A sequence of emails

Question No 8

8. Google analytics can be part of a marketing technology stack.

  • True
  • False

Answer: True

Question No 9

9. Which of these user’s demographic information can be used to create personalized experiences?

  • Email addresses
  • Country of residence
  • Favourite colour
  • All of the above

Answer: : All of the above

Question No 10

10. Which of the following options exhibits a logical customer journey in a CRM

  • Prospect, lead, qualified, closed
  • Lead, closed, prospect, qualified
  • FQualified, lead, closed, prospect
  • Prospect, closed, lead, qualified

Answer: Prospect, lead, qualified, closed